Praktisch/tarief

 

PRAKTISCH

 

Aanmelden en een afspraak maken kan telefonisch of per mail.  Nieuwe begeleidingen kunnen enkel tijdens de schooluren opgestart worden. Na verloop van tijd kan dan wel gekeken worden om door te schuiven naar de avonduren.  

Ik ben tijdens consultaties telefonisch niet bereikbaar. Je kan altijd een bericht na laten of een mail sturen (klik op het envelopje). Ik probeer je dan zo spoedig mogelijk terug te contacteren.   

Tijdens opleiding en op dagen dat de praktijk gesloten is, ben ik telefonisch niet bereikbaar. (zie voor data op de kalender op de startpagina)

 

 

EERSTE GESPREK
We ontmoeten elkaar in een eerste intake/kennismakingsgesprek waarin je de kans krijgt wat meer te vertellen over jouw situatie en jouw hulpvraag te stellen. Er wordt ook dieper in gegaan op de mogelijkheden van therapie want therapie is pas zinvol als bij jouw noden en wensen.  In geval van kinderen worden kinderen voor het eerste gesprek samen met de ouder(s) uitgenodigd. In overleg kunnen ouders of een jongere ook eerst alleen op gesprek komen.  Therapie vraagt om veiligheid en vertrouwen, het is vanzelfsprekend dat je kan vertrouwen op mijn discretie en het naleven van mijn beroepsgeheim. 

Na een eerste gesprek wordt samen beslist of het zinvol/wenselijk is om een therapie op te starten.  

 

VERLOOP VAN EEN THERAPIE

Een therapie kent geen vast verloop, geen enkel kind, jongere, volwassene is hetzelfde, geen enkele familie is hetzelfde.  Het is dan ook niet mogelijk om op voorhand te bepalen hoeveel sessies of hoelang therapie zal duren.  Soms zijn een aantal gesprekken voldoende om op weg te kunnen. Anderen komen maanden of jaren op gesprek, soms met pauzes.  Aarzel zeker niet om je vragen en/of twijfels over het therapieverloop te bespreken (vb. de vraag om meer of minder frequent op therapie te komen, gezinsgesprekken,...).  
Tijdens therapie worden zowel ouders als het kind apart gezien en indien nodig kunnen ook gezinsgesprekken ingepland worden.

 

Om een optimale opvolging te kunnen garanderen is het handig meerdere afspraken vooruit te plannen. Ik raad aan een drietal afspraken op voorhand in te plannen. Op die manier ben je zeker dat er niet teveel tijd zit tussen 2 afspraken, afhankelijk van jullie beschikbaarheid qua uren en dagen en eventuele vakantieperiodes of sluitingsuren van de praktijk.   

 

ANNULEREN VAN AFSPRAKEN

Soms loopt een dagschema niet helemaal zoals gepland en komen er onverwachtse zaken op het pad. 

Annuleren en of vragen tot verplaatsen van een afspraak kan uiteraard altijd.  Het kosteloos annuleren van een afspraak kan tot 24uur voorafgaand aan de sessie. Bij annulatie op de dag zelf of bij  niet verwittigde afwezigheid zal de gemiste afspraak volledig worden aangerekend.

 

WAT IS HET NIET

Therapie biedt handvaten en richtlijnen die je in jouw leven kan gebruiken. Therapie is geen magisch wondermiddel en vraagt soms hard werken van jou om dingen concreet te veranderen. Echte verandering komt van binnenuit en kan door anderen enkel begeleid worden. De bedoeling van therapie is dat je jezelf leert helpen om je eigen verlangens en doelen te realiseren in jouw leven. Je kan je eigen kracht ontdekken en leren gebruiken. Dit is een geschenk die je enkel aan jezelf kan geven.

 

CONSULTATIES ZIJN MOGELIJK OP

Maandag            9u-12u               13u - 21u  

Dinsdag              9u-12u               13u - 21u 

Woensdag          9u-12u               13u - 17u

Donderdag        9u-12u               13u - 21u

Vrijdag                9u-12u               13u - 20u

 

TARIEF

 

Kennismakingsgesprek:     60 min - 60€

 

Individueel gesprek:            45/50 min - 50€

 

Oudergesprek:                       60 min -  60€

 

Gezinsprek:                            60 min - 60€      
                                                   90 min - 90€

 

U kan in de praktijk vanaf januari 2016 enkel nog met bancontact of cash betalen. Kredietkaarten worden niet aanvaard.

Afzeggen of verplaatsen van een afspraak kan tot ten laatste 24u voor de afspraak. Indien dit niet gebeurt, kan een volledige sessie in rekening gebracht worden.  

Een aantal mutualiteiten of hospitalisatieverzekeringen betaalt een beperkt gedeelte terug.  Je kan je hiervoor richten tot je eigen mutualiteit of je hospitalisatieverzekering.  Er is geen terugbetaling vanuit de mutualiteit voor diagnostiek in het kader van opstart logopedische ondersteuning.

 

ADRES en CONTACTGEGEVENS

 

Zonnestraat 17

8870 Izegem

0472 65 88 92

klik hier voor mail-adres 

 

 

​© 2018 door Stefanie Maddens.

  • Wix Facebook page
  • Twitter Classic
  • Google Classic