top of page

Herstel in beweging

" If you put the psyche into motion the body will heal itself" Gabrielle Roth

Herstel in beweging

De 5Ritmes® is een vorm van actieve bewegingsmediatie . Het werd ontwikkelt in Amerika door Gabrielle Roth (°1941-✝︎2012). Deze bewegingsvorm brengt je dichter bij jezelf, door je te helpen helemaal in je lijf te komen. Het is een oefening in vloeiend blijven (ademen en bewegen) met wat er is. Het is een uitnodiging om steeds weer te gronden, om te bewegen en bewogen te worden.

 

Binnen de sessies “Herstel in beweging” gebruiken we de 5ritmes als ondersteuning in het leren kennen en herkennen van de boodschappen van jouw lichaam, dit zowel wanneer het goed gaat als wanneer je stress, spanning of heftige emoties en sensaties ervaart.

 

Het doel is te leren vertrouwen op je lichaam als kompas naar wat voor jou mogelijk is in elke unieke situaties.

Meer info over de 5ritmes® vind je hieronder:

 

FLOWING

Voelen, ervaren, contact maken met jezelf, gronden

STACCATO

expressie, contact maken met ander, grenzen

CHAOS

loslaten, overgave, creativiteit LYRISCH lichtheid, moeiteloos, herhaling

 

STILTE

adem, rust, luisteren naar wat nog is

Deze sessies worden opgevat als een vaste mini-reeks en deze omvat 5 lessen en dit in een kleine groep (maximaal 5 deelnemers).

 

Naast de ritmes zal ook gebruik gemaakt worden van andere technieken die het thema mee ondersteunen en die het meenemen van de lessen naar je dagelijks leven ook gemakkelijker kunnen maken. De thema van iedere avond (kan wijzigen naargelang de noden van de groep).

Thema's kunnen zijn: 

  • Verkennen

  • Expressie geven aan

  • Erkenning geven aan wat was

  • Aandacht en aanwezig zijn in het hier en nu

  • Verbinden en ruimte geven

Er zijn geen specifieke eisen of fysieke voorwaarden om te kunnen deelnemen, enkel de bereidheid om in beweging te komen en je laten bewegen door je eigen innerlijke wereld.

 

Er zijn geen opgelegde pasjes. Je volgt je eigen bewegingen en de mogelijkheden van je eigen lichaam.

 

Voorafgaand aan de sessies nodig ik je graag uit voor een kort gesprekje (30min) waarbij ik luisteren naar wie je bent, welke klachten je ervaart of hebt gehad, of je momenteel in begeleiding bent (zowel therapeutisch als via medicatie) en wat je verwacht van deze reeks beweging in herstel?  Zo kan ik de sessies beter afstemmen op jouw behoeften.  Indien je dit wenst kan na de sessie ook nog  een opvolg gesprek ingepland worden (kostprijs hiervan is 50EUR voor een sessie van 50 min)

 

Kostprijs voor de ganse reeks  (met inbegrip van het voorbereidend gesprek van 30min en 5 sessies van 1u30)  is 75 EUR.  Momenteel staan er geen reeksen ingepland

shutterstock_224967109.png

 open sessie 5ritmes®

Naast de reeks 'Herstel in Beweging" geef ik op geregelde tijdstippen op een open sessie.  Dit is een sessie waarbinnen we per avond een thema verdiepen.

Komende data:

LILLE (FR)

16 januari 2024 19h45 - 22h

9 April 2024 19h45 - 22h

Studio Nord

128 Rue du Long Pot

59800 Lille 

Frankrijk

Dagworkshop "Sagesse Corporelle" op zondag 21 januari 2024 van 11u tot 17u - La Madeleine CC LILLE

Mijn verhaal

"A journey starts of a thousand miles begins with one step." Lao Tzu

Ik ben van kind af aan al gefascineerd door mensen en hun verhalen.  Momenteel ben ik zowel professioneel als privé bezig met wat mezelf en anderen in beweging brengt en waardoor je bewogen wordt.  

In 2003 nodigde een collega me mee uit naar een open  5ritmes® avond sindsdien volgde ik de liefde voor deze bewegingsvorm doorheen Europa & Noord- en Midden-Amerika.  Ik heb doorheen de vele uren op de dansvloer mezelf beter leren kennen  op zoveel verschillende facetten (net zoals bij zovelen kende dit ook diepe dalen en prachtige hoogtes) en merk ik dat het leven steeds meer kleur krijgt.  

Vanuit mijn passie voor dit werk volgde ik de 5Ritmes® teacher training in 2015-2016 en ben  sind april 2016 gecertificeerd en geaccrediteerd door het 5Ritmes® Teachers Association (5RTA®).  A

Ik danste met veel verschillende teachers die elk op hun manier, met hun eigen kleur hun wijsheid en ervaring deelden.  Ik ben iedereen op mijn pad (teachers, mededansers,...) heel erg dankbaar maar wil mijn belangrijke teachers doorheen mijn pad specifiek benoemen en bedanken. Gabrielle RothJonathan HoranAmber Ryan, Silvija TomcikAlain AllardMarc SilvestreNele Vandezande,

Ik nodig je graag uit om te komen ontdekken wat het voor jou kan betekenen. 

Image by Ahmad Odeh
bottom of page