Hallo,
​
Als jongere wordt er veel van je verlangd en komen er dus ook veel vragen op je af.
Wat wil ik van het leven?
Welke keuzes maak ik rond studies en studeren?
Hoe breng ik mijn vrije tijd door?
Wie ben ik en hoe verschil ik van anderen?
Wat verwacht ik van relaties en worden die verwachtingen ingelost?
Hoe sta ik zelf in relatie tot anderen?
Soms komen daar problemen bovenop, zoals je ouders die scheiden, het verlies van een ouder of grootouder of van een heel goede vriend(in), problemen op school of... . De lijst van moeilijke dingen en vragen waarmee je als jongere kan worden geconfronteerd is best lang.
Veel vragen en problemen kan en zal je zelf oplossen, vaak met hulp van vrienden, ouders en familie en eventueel een vertrouwenspersoon op school. Maar soms heb je het gevoel dat je steeds in cirkeltjes blijft draaien, dat je steeds met dezelfde vragen blijft worstelen of dat je steeds in dezelfde situaties terechtkomt die niet goed aanvoelen. Dan kan het fijn zijn om iemand aan je zijde te hebben die, met wat meer afstand dan je vrienden en ouders, met je meekijkt en meedenkt over wat je bezighoudt.
Als jongerentherapeut bied ik je aan om met jou mee te kijken en mee te denken. Dat vraagt wel wat van jou. Dat vraagt dat je je open stelt en me laat meekijken naar je leven. Dat is niet gemakkelijk, dat vraagt bereidheid tot het aangaan van een vertrouwensrelatie met mij. Na een 5-tal keer bespreken we samen hoe de begeleiding tot nu toe gevoeld heeft en of je therapie wil verder zetten. Daarna is er een gesprek samen met je ouder(s), hetzij om therapie af te ronden, hetzij om de verdere begeleiding vast te leggen of een andere vorm van begeleiding af te spreken.
Misschien zit je met een aantal vragen zit die je liever niet (meteen) met je ouders deelt. Dan vraag je je wellicht af of je bij mij ook in therapie kan komen zonder dat je ouders betrokken worden. Het antwoord op die vraag is niet zo eenvoudig. In een eerste gesprek zal dit dan ook verder besproken worden. Je kan met heel wat vragen terecht bij een Jongerenadviescentrum (JAC). Daar kan je binnenlopen zonder afspraak en je vraag zelfs anoniem stellen. Begeleiders van het JAC kunnen ook met jou zoeken naar voor jou gepaste hulpverlening, mocht dat nodig zijn.
Als dit de eerste keer is dat jij of je ouder(s) overwegen om een therapeut te raadplegen, heb je wellicht nog heel veel verdere vragen. Als je wat rondsurft op deze website vind je vast al heel wat antwoorden. Op heel concrete vragen krijg je een antwoord onder het knopje praktische informatie. Mocht je voor je eerste afspraak toch graag nog meer informatie hebben, dan mag je me contacteren op mijn e-mailadres: info@stefaniemaddens.be. Ik stuur je dan zo snel mogelijk een mailtje terug.
​
Misschien ontmoet ik je binnenkort.
​